default liedtke museum logo

Capitalismul etic 2014-2020

Dedic următorul capitol cu mulțumiri sincere autorului cărții "Systemopposition", Michael Greven, care, în conversațiile cu mine, prin critici și sugestii, a contribuit cu sfaturi valoroase la dezvoltarea unui nou sistem social mai echitabil și a descris astfel modelatorul capitalismului etic:

"Dieter Liedtke este un artist,
sociolog și filosof social...
în sfere intelectuale necunoscute până acum."

Prof. Dr. Micheal Th. Greven, 2011

Profesor de științe politice / Decan al universităților Marburg, Darmstadt și Hamburg / Președinte al Comitetului de etică al DVPW și al Comitetului permanent pentru predare și studii al DVPW.
Premiul special Luigi Sturzo al Premio Amalfi/
Insigna de onoare a Asociației Germane de Științe Politice/
Consilier al Conturului capitalismului etic ca sistem social.

Afirmația lui Michael Greven arată că dialectica lui Hegel și idealismul său cu materialismul lui Marx nu au fost încă realizate prin sinteză într-un capitalism etic.

Următoarele gânduri despre capitalismul etic nu pot fi un remediu brevetat.

Această listă nu se dorește a fi exhaustivă.
Desigur, noile evoluții și cercetări vor schimba parametrii cerințelor, dar împreună cu noile cunoștințe, acestea indică direcția în care putem merge în pace în viitor cu peste 20 de miliarde de oameni. Ar trebui luate în considerare contextele cunoscute, discutate evoluțiile viitoare, dar și aduse în atenția politicienilor și a companiilor, stimulând procesele de gândire cu privire la modul în care capitalismul etic poate fi dezvoltat și implementat la nivel socio-politic, nu doar în Germania și Europa, ci în întreaga lume.

Din punctul de vedere actual, nu este recomandabil să dezvoltăm în continuare capitalismul, cu slăbiciunile și părțile sale întunecate, fără a provoca și mai multe daune umanității, naturii sau mediului înconjurător. Dimpotrivă, avem nevoie de un nou concept capitalist care să includă avantajele capitalismului și care să protejeze și să pună în aplicare drepturile omului din Carta ONU și conservarea speciilor în sensul creației, precum și să aibă ca obiectiv sustenabilitatea și mediul înconjurător ca premisă și bază de bază.
Avem nevoie, ca nou impuls social evolutiv, de un
"Capitalismul etic".

Avantajul evolutiv al unui capitalism etic:
Conform celor mai recente rezultate ale cercetării, aceasta corespunde programării ADN-ului nostru genetic și epigenetic, natural, social și evolutiv: "Being our human".

Obiectivele unui capitalism etic
Capitalismul etic se concentrează pe dezvoltarea de produse și modele de afaceri durabile și co-ecologice, precum și pe profituri etice care pun oamenii pe primul loc alături de natură.

1. Dreptul la liberă dezvoltare
Fiecare persoană are dreptul la: Libertatea de informare, libertatea presei, luarea în considerare a codului mass-media de către cei responsabili, la educație și la libera dezvoltare a creativității și a personalității, accesul liber la Código Universo prin intermediul sistemelor educaționale pentru cea mai simplă (doar văzând înțelegerea) adaptare neurobiologică a creativității existente în comunitatea sa de credință, cultură și popor, precum și înțelegerea religiilor neînțelese anterior, popoarele, culturile, operele de artă și inovațiile, precum și dreptul la acces liber la internet, la sistemele de educație, de formare profesională și de formare, precum și dreptul la informare cu privire la Código Universo și la diverse coduri media în limba națională predominantă la nivel regional și în limba engleză, precum și la acces liber la un calculator și la o conexiune gratuită la internet.

2. Protecția de către comunitatea mondială
Orice persoană are dreptul la apărarea libertăților și a demnității sale și la protecția comunității mondiale împotriva sistemelor statale totalitare, a dictaturilor, a terorismului, a războiului, a genocidului, a torturii, a opresiunii, a exploatării, a rasismului, a excluderii, a informațiilor false și înșelătoare, precum și împotriva răspândirii subtile, directe și latente, a fricii.

3. Dreptul la un venit de bază necondiționat
Fiecare persoană are dreptul la: apă potabilă, îmbrăcăminte, îngrijire medicală, hrană, precum și la o locuință decentă și/sau la un venit de bază necondiționat, care să îi permită să presteze muncă voluntară pentru societate, la cererea sa, sau să îndeplinească sarcini și munci care să dea sens vieții sale și să genereze venituri suplimentare. În plus, un venit de bază lunar îi oferă, de asemenea, posibilitatea de a se plasa pe unul dintre diferitele niveluri de bogăție din societate. Prin deblocarea creativității sale existente în mod epigenetic prin intermediul Código Universo, fiecare ființă umană contribuie la dezvoltarea etică, la succesul economic al țării sale, al companiilor și al vieții sale prin răspândirea produselor etice și a modelelor de afaceri etice și prin propria participare economică la concepte etice.
Munca nu mai este impozitată.
Impozitul pe venit sau pe muncă va fi eliminat împreună cu costurile sistemului de asistență socială și cu asigurările de sănătate și de pensii și va fi înlocuit cu o taxă pe vânzări online la punctul de utilizare și de livrare. Taxa pe valoarea adăugată va rămâne.

Calea
Nu avem nevoie de un stat, de o corporație cu o poziție globală sau de o comunitate religioasă pentru a urmări obiectivele capitalismului etic, ci mai degrabă de oamenii din întreaga lume care nu doresc să continue să susțină sistemele exploatatoare, dominante și dualiste și care doresc să participe la crearea pozitivă și deschisă a unei lumi etice. Legile și constituțiile stau în calea capitalismului etic și nu împotriva lui. Dar chiar și în statele în care capitalismul etic va fi interzis, dezvoltarea mai rapidă și mai puternică a creativității, sănătatea mai bună și prosperitatea mai mare a populației din statele deschise, care trăiesc conform principiilor capitalismului etic, dovedesc posibilitățile practice și filozofice mai libere de modelare ale oamenilor. Treptat, chiar și în sistemele sociale închise (așa cum arată istoria ultimilor 500 de ani), se va impune conștientizarea faptului că fără libertate, demnitate, prosperitate și sănătate a populației (cu o populație mondială în continuă creștere), respectarea Cartei ONU a Drepturilor Omului și libertatea religioasă, niciun stat nu poate împiedica definitiv o evoluție a sistemului social.

Întrebări propuse pentru buletinul de vot:
Comunitatea de alegători și instrumentele software de inteligență artificială dezvoltate care utilizează inteligența roială a populației, astfel încât întrebările elaborate de cetățeni să supună la vot fiecare întrebare cu trei argumente pro și trei argumente contra (filmulețe grafice non-personale, cu explicații clare, bazate pe informații dovedite și bazate pe fapte și pe respectarea codului mediatic, produse și verificate de studenți nepartizani din universități), care promovează libera decizie a alegătorului.